Bæredygtige kasketter af genanvendt polyester – et intelligent alternativ


Polyester er det mest almindelige stof indenfor modebranchen i dag. Problemet er dog, at polyester typisk er fremstillet af ikke vedvarende energikilder som råolie, og at den er energiintensiv at producere. Men genanvendt polyester, derimod, er et materiale der er høstet af plastaffald, som f.eks. plastikflasker osv. Vi synes genanvendt polyester stof er et intelligent alternativ. 

Fordele ved at bruge genanvendt polyester stof i vores kasketter: 

  1. At tage et materiale som genanvendt polyester stof er med til at skabe en kasket; med højere holdbarhed, mere krøllebestandig, med bedre afdækning og hurtigere tørretid.

  2. Rundt om i verden købes 1 million plastikflasker hvert minut. Mens de fleste plastikflasker finder direkte vej til en losseplads, er der desværre også en del af dem som finder vej ud i havet. Men hos City Caps giver vi plastik-flaskerne et nyt liv igen ved at redde dem fra en skæbne, hvor de er over + 400 år om at blive nedbrudt.

  3. Ved at genanvende plast ”affald” (end at trække på mere naturlig petroleum) sparer vi 75% af energien, 40% af CO2 og 90% af det vand, der kræves til produktion af konventionelt materiale. Genanvendt polyester er stadigvæk af samme kvalitet som jomfru polyester.

  4. Genanvendt polyester kræver ikke jord for at vokse – som syntetisk fiber gør, og forureningen af luft, vand og jord formindskes hermed.

  5. Polyesterproduktionen bruger meget mindre vand end bomuld, og det bruges også som et kølemiddel, der genbruges i systemet. Indfarvning af polyester kræver også færre kemikalier end bomuld.